Idätysastia 1L +teline

29.90 €  

Nyt on ideaalinen astia siementen idätykselle. Idätettynä siementen vitamiinipitoisuudet jopa kolminkertaistuvat. Tukeva telina esettaa idätysastian ideaaliseen asentoon. Purkki luo itämiselle hyvät ososuhteet ja ylläpitää hyvää kosteutta astiassa. Huuhdo idätetyt siemenet ennen tarjoamista. Settiin kuuluu 1litran vetoinen lasinen idätysastia, lävikkökansi ruostumatonta terästä ja kierreosa alumiinia. Tuotteessa ei ole nikkeliä tai muoviosia. hygieeninen, kaunis ja konepesunkestävä.

Teline lasiselle idätysastialle. ruostumattomasta teräksestä.

Tilavuus 1 litra.

Idätyksen perusohje 1) Huuhtele siemenet ja poista joukosta rikkoutuneet ja vialliset yksilöt 2) Liota siemeniä koosta riippuen 4-8 tuntia, käytä vettä nelinkertainen määrä siemeniin verrattuna 3) Huuhtele liotetut siemenet useampaan kertaan. Huuhteluun kannattaa käyttää huoneenlämpöistä vettä, liian kylmä vesi hidastaa itämistä 4) Laita siemenet idätysastiaan. Pane purkki suupuoli alaspäin n. 45 asteen kulmaan idätystelineeseen, näin ylimääräinen vesi valuu pois ja siemenet saavat ilmaa. 5) Huuhtele siemeniä päivittäin 2-3 kertaa. 6) Lajista riippuen itujen valmistuminen kestää 12 tunnista kuuteen vuorokauteen. Ituja ei kannata syödä liian aikaisin, koska silloin kaikki ravintoaineet eivät ole vielä ehtineet muodostua. Myöskin liian pitkä idätysaika on iduille haitaksi, sillä kasvaessaan siemenet alkavat käyttää ravintoaineita oman kasvunsa jatkamiseen ja itujen maku voi muuttua karvaaksi. Tavallisesti idut kasvatetaan pimeässä, silloin ne jäävät vaaleiksi ja maultaan miedoiksi. Valossa valmiisiin ituihin muodostuu lehtivihreää ja beeta-karoteenia, samalla niiden C-vitamiinimäärä lisääntyy ja maku voimistuu. Ituja voi poimia syötäviksi idätysastiasta niiden kasvun aikana. Ne sopivat syötäväksi kun idut ovat 1-5 cm kokoisia. Maksimikokoon kasvaneet idut säilyvät jääkaapissa 1-6 vuorokautta. Niitä kannattaa huuhtoa silloin tällöin säilytyksen aikana ja aina ennen syömistä. Terveellisimmillään ja herkullisimmillaan idut ovat kypsentämättöminä.

Lisää tuotteita valmistajalta: FortinutTILAPÄISESTI loppuunmyyty!

Haluaisitko ostaa vastaavan tuotteen? Ei huolta, voit:

Ostaa tuotteita merkiltä Fortinut

Tai voit pyytää tuotteen saatavuusilmoituksia sähköpostiisi sivun alalaidasta.

Valitse kokoValitse määrä
TILAPÄISESTI LOPPUUNMYYTY:
Arvioitu saatavuus 2018-03-06
Tuote loppunut?
Toimitus
Palautus
Ilmoittakaa jos tuotetta tulee lisää!


 

Pikatoimitus 1-3 vrk ja palautusoikeus 30 vrk
Tuotteen varastosaldo Tuurin varastossa on varmennettu elektronisesti kello 06:05. Tuote postitetaan heti maanantaina
Palautusoikeus 30 vrk
Tuotetta tilatessa kannattaa lukea tuoteselosteet huolella. Mikäli et kuitenkaan ole tyytyväinen tuotteeseen niin palauttaminen on helppoa. Lue lisää: Palautusoikeus