• FN Idätysastia 1L +teline
  FN Idätysastia 1L +teline
 • Fortinut

  FN Idätysastia 1L +teline

  Tuotenumero: idätysAsTe
  EUR 29.90
  Maksuaikaa kuluttajille 45 vrk - laskutuslisä vain 3.95 €

  Nyt on ideaalinen astia siementen idätykselle. Idätettynä siementen vitamiinipitoisuudet jopa kolminkertaistuvat. Tukeva telina esettaa idätysastian ideaaliseen asentoon. Purkki luo itämiselle hyvät ososuhteet ja ylläpitää hyvää kosteutta astiassa. Huuhdo idätetyt siemenet ennen tarjoamista. Settiin kuuluu 1litran vetoinen lasinen idätysastia, lävikkökansi ruostumatonta terästä ja kierreosa alumiinia. Tuotteessa ei ole nikkeliä tai muoviosia. hygieeninen, kaunis ja konepesunkestävä.

  Teline lasiselle idätysastialle. ruostumattomasta teräksestä.

  Tilavuus 1 litra.

  Idätyksen perusohje1) Huuhtele siemenet ja poista joukosta rikkoutuneet ja vialliset yksilöt2) Liota siemeniä koosta riippuen 4-8 tuntia, käytä vettä nelinkertainen määrä siemeniin verrattuna3) Huuhtele liotetut siemenet useampaan kertaan. Huuhteluun kannattaa käyttää huoneenlämpöistä vettä, liian kylmä vesi hidastaa itämistä4) Laita siemenet idätysastiaan. Pane purkki suupuoli alaspäin n. 45 asteen kulmaan idätystelineeseen, näin ylimääräinen vesi valuu pois ja siemenet saavat ilmaa. 5) Huuhtele siemeniä päivittäin 2-3 kertaa.6) Lajista riippuen itujen valmistuminen kestää 12 tunnista kuuteen vuorokauteen.Ituja ei kannata syödä liian aikaisin, koska silloin kaikki ravintoaineet eivät ole vielä ehtineet muodostua. Myöskin liian pitkä idätysaika on iduille haitaksi, sillä kasvaessaan siemenet alkavat käyttää ravintoaineita oman kasvunsa jatkamiseen ja itujen maku voi muuttua karvaaksi.Tavallisesti idut kasvatetaan pimeässä, silloin ne jäävät vaaleiksi ja maultaan miedoiksi. Valossa valmiisiin ituihin muodostuu lehtivihreää ja beeta-karoteenia, samalla niiden C-vitamiinimäärä lisääntyy ja maku voimistuu.Ituja voi poimia syötäviksi idätysastiasta niiden kasvun aikana. Ne sopivat syötäväksi kun idut ovat 1-5 cm kokoisia. Maksimikokoon kasvaneet idut säilyvät jääkaapissa 1-6 vuorokautta. Niitä kannattaa huuhtoa silloin tällöin säilytyksen aikana ja aina ennen syömistä. Terveellisimmillään ja herkullisimmillaan idut ovat kypsentämättöminä.

  Lisää tuotteita valmistajalta: Fortinut  Tämä tuote on loppuunmyyty!

  Haluaisitko ostaa vastaavan tuotteen? Ei huolta, voit:

  Ostaa tuotteita merkiltä Fortinut

  Tai voit pyytää tuotteen saatavuusilmoituksia sähköpostiisi sivun alalaidasta.

  • Tuotevahti
  • Toimitus
  • Palautus
  Ilmoittakaa jos tuotetta tulee lisää!
  1L

   

  Pikatoimitus 1-2 vrk
  ja palautusoikeus 30 vrk

  Tuotetta on tarkistettu olevan Tuurin varastossa tänään kello 02:53. Tuote postitetaan heti maanantaina
  Palautusoikeus 30 vrk
  Tuotteen kokoa valittaessa kannattaa tutustua tarkoin tuotetietoihin, jotta onnistuisit ensimmäisellä kerralla. Mikäli et kuitenkaan ole tyytyväinen tuotteeseen niin palauttaminen on helppoa. Lue lisää: Toimitus & Palautus