Kivennäisrehut

Oma räätäli
Rajaa tuloksia
 • Koko
  • Valmistaja
   • Hinta
    • Käyttötarkoitus
     • Muoto
       38 tuotetta

      Hevoselle Kivennäisrehut

      Onko poniltasi puhti pois? Tuntuuko, että hevosellasi voisi olla puutetta jostain kivennäis- tai hivenaineesta? Vitamiinit ja kivennäiset -Heinä ei yksistään riitä täyttämään täysin hevosen kivennäisainetarpeita, joten kivennäis- ja hivenainelisä on hevoselle yleensä tarpeen. vitamiinit ja kivennäiset valikoimasta löytyy korkealaatuiset kivennäis- ja hivenainelisät hevosesi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tueksi.

      VitamiinilisätKaipaako ponisi piristystä? Tuntuuko, että hevosesi vitamiinivarastot ovat huvenneet? Hevonen pystyy varastoimaan elimistöönsä rasvaliukoisia vitamiineja 2-3 kuukauden tarpeisiin, mutta vesiliukoisia vitamiineja ei, minkä vuoksi niiden saanti tulee varmistaa ruoan ja lisäravinteiden tai vitamiinien muodossa. Myös E-vitamiinin on todettu olevan tärkeä lisä ahkerasti työskentelevien hevosten ruokavalioon.

      Hevosen vitamiinit ja kivennäiset tarve kasvaa fyysisessä rasituksessa, tiineyden aikana, hevosen kasvaessa sekä ympäristön tai ruokinnan muuttuessa. Vitamiinit ja kivennäiset valikoimasta löytyy laadukkaat vitamiinituotteet hevosesi hyvinvoinnin tueksi.

      Kivennäisrehu on tärkeä osa hevosen ruokintaa, ja sen oikea valinta on olennaista hevosen terveyden ja suorituskyvyn kannalta. Alla on joitakin tärkeitä seikkoja, jotka tulisi huomioida valittaessa kivennäisrehua hevosen ruokintaan:

      Hevosen yksilölliset tarpeet: Jokainen hevonen voi tarvita erilaisia kivennäisaineita riippuen iästä, aktiivisuustasosta, terveydestä ja muista tekijöistä. Ennen kuin valitset kivennäisrehun, ota huomioon hevosen yksilölliset tarpeet ja mahdolliset puutokset.

      Tasapainoinen rehu: Kivennäisrehun tarkoitus on täydentää hevosen päivittäistä ruokavaliota, jotta se saa tarvittavat ravintoaineet. Varmista, että kivennäisrehu sisältää kaikki tarvittavat kivennäisaineet tasapainoisina määrinä.

      Sopiva kalsium-fosforisuhde: Hevosen ruokavaliossa tulisi olla oikea kalsium-fosforisuhde (yleensä noin 2:1), jotta se voi tukea hevosen luuston terveyttä.

      Jodi ja seleeni: Monissa alueissa maaperän jodi- ja seleenipitoisuudet voivat vaihdella, ja hevosille voi kehittyä puutoksia. Varmista, että kivennäisrehussa on riittävästi jodia ja seleeniä, mutta älä ylilisää näitä kivennäisaineita.

      E-vitamiini ja C-vitamiini: Hevonen tarvitsee E-vitamiinia ja C-vitamiinia immuunijärjestelmän tueksi ja lihasten toiminnan ylläpitämiseksi. Varmista, että kivennäisrehussa on näitä vitamiineja.

      Maaperä- ja rehuanalyysi: On hyödyllistä tehdä maaperäanalyysi ja/tai rehuanalyysi selvittääksesi, mitä kivennäisaineita maaperässä ja hevosen rehussa on. Tämä auttaa sinua valitsemaan oikean kivennäisrehun, joka täydentää mahdollisia puutoksia.

      Ruokintasuositukset: Noudata valmistajan ruokintasuosituksia kivennäisrehun käytössä. Yliannostus voi olla haitallista, ja puutteellinen käyttö ei täytä hevosen ravitsemuksellisia tarpeita.

      Eläinlääkärin tai tallitukun ravitsemusasiantuntijan neuvo: Aina kun olet epävarma kivennäisrehun valinnasta tai hevosesi erityistarpeista, konsultoi eläinlääkäriä tai tallitukun ravitsemusasiantuntijaa saadaksesi ammattilaisten suosituksia.

      Huolellisesti valitun kivennäisrehun käyttäminen voi auttaa varmistamaan, että hevonen saa tarvittavat ravintoaineet tasapainoisessa muodossa, mikä tukee sen terveyttä ja suorituskykyä.